DESTEK YOĞURDU
Perşembe günleri İlçemize halk pazarı kurulur. Pazarın sabah erken saatlerinde kadınlar Destek yoğurdu diye adlandırdıkları yoğurdu alabilmek için pazara gider. İlçemize dışarıdan gelen insanlar kesinlikle bu yoğurttan yemek ister. Yoğurt Manda sütü ve inek sütü karışımından yapılır.
Yağ ve kuru madde oranı fazla olduğundan çok katı kıvamlıdır. Yoğurdu mayalayan kadınlar pazarda kendileri satarlar. Alıcı kadınların erken saatte pazara koşturmasının sebebi çoğu kez arzın talebi karşılayamamasıdır.
YOĞURT TARHANASI
İlçemizde hayvancılık da ekonomik öneme sahiptir. Yaz aylarında hayvanları olan çiftçilerimiz yaylalara çıkarlar. Yaylalarda hayvanların sütlerini tereyağı, çökelek, peynir, tarhana yaparak değerlendirirler.
Yapılan yoğurtlar ayran haline getirilerek yağı alınır, kalan ayran kalın bez çuvallara konarak suyunun akması sağlanır ve 5-10 gün bekletilir, daha sonra geniş bir tencereye yapılan bu süzme yoğurt konur, içine yarma ile tuz atılır ve bir süre pişirilir.
Pişmiş olan bu karışım geniş leğenlere alınarak iyice yoğrulur ve çanak şekli verilerek beyaz bir bez üzerinde kurutulur. Kışın 1 gün önceden ıslatılan tarhanaların içine ıslatılmış fasulye veya nohut katılır ve kaynayıncaya kadar karıştırılır.